sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Haluan tuoksua ruusunnupuilta...

...eli kuinka löytää eläinkokeeton parfyymi? Ihastuin Cleanin Warm Cotton tuoksuun ja huomasin, että pullon kyljessä mainitaan tuotteen olevan eläinkokeeton. No ylläripylläri, eipä löytynyt merkkiä listoilta. Cleanin sivutkin ovat remontissa, joten sieltäkään ei saa lisätietoa, on varmaan lähetettävä sähköpostia yritykseen. Rakastan myös Marc Jacobsin Daisya ja monia muita parfyymeja, mutta on se vaan kumma että mikään ei tunnu olevan eläinkoevapaata. Kyllähän Body Shopilla ja Yves Rocherilla on tuoksuja mutta ei ne ole sama asia kuitenkaan kuin "oikeat" parfyymit eli ne mitä on esim. Stockan hajuvesiosastolla ja taxfreessa. Jos joku tietää ihanan hajuveden ilman eläinkokeita niin pliis antakaa vinkkiä.

6 kommenttia:

  1. Entäs Honoré des Prés tai muut ekosertifioidut merkit? Luonnonkosmetiikan hajuvesissä on vähän ongelmana pysyvyys, mutta minulla ainakin nuo HdP:n EdP:t pysyvät hyvin, Eau de Toilettet eivät niinkään. Sampleja saa tuolta tilattua:

    http://www.greenlips.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=353&OpenGroups=353

    http://www.honoredespres.com/blog/en/natural-no-chemistry

    http://uusimusta.squarespace.com/kesk-testit/post/1608968

    arvioita ovat kirjoittaneet ainakin Karkkipäivän Sanni, Nuuh Beibe!:n Vasilisa ja minäkin olen muutaman rivin raapustanut noista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkeistä, tilaanpa heti tuolta testiin! Raporttia luvassa siis myöhemmin. Minäkin olen ymmärtänyt, että pysyvyys ei ole kauhean hyvä kaikissa. Olen niin laiska ja epäjohdonmukainen, että en jaksa pulloja roudailla mukanani ja suihkia pitkin päivää.

      Poista
  2. Minulla tuli kanssa mieleen nuo ekotuoksut, jotka itseänikin kiinnostavat. En ole vielä niihin enempää tutustunut, mutta aikeissa on. Kiitos hellin tuosta sample-tilauslinkistä!

    Petan eläinkokeettomien valmistajien listalta löytyvät mm. Prada, Nina Ricci ja Thierry Mugler. Petan lista ei tosin ole niin aukoton, kuin esim. Animalian...
    http://prettyecoistic.blogspot.com/2012/01/hajuvetta-etsimassa.html

    VastaaPoista
  3. Tuo Petan lista on pyörinyt mielessäni alvariinsa, luottaako vaiko eikö... Sehän ei tosiaan niin aukoton ole kuin Animalian, enkä oikein jaksa luottaa ja uskoa, että yrityksillä olisi kauhean korkea moraali näissä asioissa. Olen ehkä pessimisti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, pessimisti ei pety ;) Kyllä mä välillä itsekin mietin, että uskoako vai ei. Mä taas ehkä haluan uskoa hyvään ihmisissä sinänsä, että näkisivätkö vaivaa tällaisen asian eteen, jos se ei merkitsi mitään... Haluaisin uskoa, että tällainen vakuutus painaa jotain, yleensä kun firmat tuntuvat käyttävän kiertoilmauksia jos kuitenkin testaavat (tyyliin "emme testaa paitsi jos laki vaatii" tms).

      Petan listahan toimii tosiaan niin, että yritys allekirjoittaa vakuutuksen, jossa takaa ettei tee eläinkokeita. Luotto perustuu siis niin siihen, että vakuutus tehdään kirjallisena kuin siihen, että valheellinen vakuutus voi tuoda mainekriisin ja jopa oikeussyytteen. Petan sivuilta kopsattuna siis näin:

      "All companies that are included on PETA’s cruelty-free list have signed PETA’s statement of assurance or provided a statement verifying that neither they nor their ingredient suppliers conduct or commission any animal tests on ingredients, formulations, or finished products.

      Company representatives interested in having their company’s name added to our cruelty-free list(s) must complete a short questionnaire and sign a statement of assurance verifying that they (and their ingredients suppliers) do not conduct or commission any animal tests on ingredients, formulations, or finished products and that they pledge not to do so in the future. Upon receipt of these completed documents, PETA will add qualifying companies to our pocket-sized Cruelty-Free Shopping Guide and our online searchable database of cruelty-free companies.

      To a certain extent, the statement of assurance is a matter of trust. However, companies are putting their integrity on the line when they respond to consumers. A company that has publicly announced an end to its animal tests and states in writing that it doesn’t test on animals would face a public relations disaster (and potential consumer fraud lawsuits) if it were caught testing on animals. Companies are well aware that consumers are serious about the issue of animal testing, and they know that it would ruin the public’s confidence in their products if consumers discovered that companies were being dishonest about their animal testing policies."

      Poista
  4. Lushilla on kans parfyymeita, jos niistä löytyisi joku tutustumisen arvoinen?

    VastaaPoista