sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet ongelmat

Uuden vuoden alkajaisiksi alkoi kuivashampooni näyttämään loppumisen merkkejä. Olen käyttänyt Klippoteketin kuivashampoota ja nyt koitinkin selvittää käyttäkö ko. firma eläinkokeita vaiko ei. Animalian listoilla Klippoteketia ei ole eikä ruotsalaisen eläinsuojelujärjestön. Toisaalta monet nettilähteet kertovat tuotteet eläinkokeettomiksi. Miten ihmeessä tähän asiaan voi ikinä saada selvyyttä? Uskallanko käyttää tuotetta jonka valmistaja väittää olevan eläinkokeeton mutta sitä ei ole animalian listalla. Miksi jokin yritys ei halua Animalian listalle, onko syynä se että heidän "tasonsa" ei riitä listalle vai oikeasti se että eivät halua sille. Hohhoh, on tämä vaikeaa...



kuva

4 kommenttia:

  1. Mä en luota yhdenkään merkin eläinkokeettomuuteen, jos eivät ole tuolla listalla. Koska niin usein välikäsiä on monta. Kts. esim. mun postaus Revlonin ja Lumenen tussihuulipunista - lähes identtiset, hylsyt identtiset, jos ei Lumene testaa eläimillä niin ihan varmaan tämä tukkuporras, josta Revlon ja Lumene ostavat puolivalmisteensa. :(

    Mä en keksi että yhtään noista merkeistä mitä Animalialta löytyy tekisi kuivashampoota. Paul Mitchellillä tosin on jokin hiuspuuteri.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, tuo tuotteen takana oleva maailma on minulle totaalisen hämärän peitossa ja se tekeekin tässä vaiheessa avuttoman olon kun koittaa selvittää eläinkokeettomuutta. Siihen lopputulokseen lopulta tulin, että animalian lista olkoon raamattuni jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Animalian lista on kyllä varmasti niitä luotettavimpia: syynä se, että tekevät ulkopuolisen auditoinnin, jolla varmistetaan, että kaikki vaaditut kriteerit eläinkokeettomuudesta täyttyvät eikä niitä voi teettää esim. kolmansilla osapuolilla.

    Kuitenkin tuolle listalle ei vaan liitytyä ilmaiseksi, se on siis yritykselle investointi muiden joukossa, jonka vuoksi kaikki eivät siihen panosta vaan vakuuttavat eläinkokeettomuuttaan esim. itse tms.

    Animalia on itsekin sanonut asiasta näin: "Se, että jokin yritys ei ole listalla, ei suoraan tarkoita, että yritys tekisi tai teettäisi eläinkokeita. Mutta se tarkoittaa sitä, että yritystä ei ole tarkastettu eläinkokeettomaksi eli varmuutta sen eläinkokeettomuudesta ei ole puolueettomasti tarkastettu."

    Lisäesimerkkinä vaikkapa merkki Lush, joka vakuuttaa olevansa eläinkokeeton ja tekee aktiivista työtä eläinten oikeuksien puolesta. Kyseinen merkki ei löydy Animalian listalta. Syy tähän on se, että se ei edellytä, että toimittajat ovat olleet eläinkokeettomia tietystä päivämäärästä alkaen. Eli käytännössä eläinkokeita on voitu tehdä vielä vaikka edellisviikolla. Lushilta on kerrottu, että he haluavat kannustaa toimittajia luopumaan eläinkokeista eivätkä siksi halua edellyttää tällaista kiinteää päivämäärää / eläinkokeetonta ajanjaksoa.

    VastaaPoista
  4. On se vaan hankalaa varmistua eläinkokeettomuudesta, niinkuin tuo kommenttisi esimerkki osoittaa. Animalian lista ei ole kauhean pitkä ja usein tuleekin kaupassa houkutus ostaa tuote jonka kyljessä vakuutetaan eläinkokeettomuutta. Kuluttajalle koituu iso vaiva asiaa selvittäessä, siinä mielessä ei ole ihme että moni ostaa mitä sattuu vaikka periaatteessa vastustaa eläinkokeita. Kävin muuten tutustumassa blogiisi ja sepäs olikin kiinnostava! Koitan itsekin vähän heräillä horroksesta ja alkaa päivittämään useammin.

    VastaaPoista